Socialt tilsyn 2024

Socialt tilsyn august 2024

Samlet vurdering

Det er socialtilsynets vurdering, at Værestedet Café Paraplyen i høj grad leverer en indsats, der er i overensstemmelse med servicelovens § 104, hvor formålet bl.a. er at øge den enkeltes livskvalitet, tilbyde muligheder for socialt samvær og aktiviteter samt personlig udvikling.


Værestedet Café Paraplyen er et uvisiteret værested, hvor der kommer mange faste brugere, men der kommer fortsat nye til. Det der er fælles forbrugerne af Café Paraplyen er ensomhed.


I Café Paraplyen er der mulighed for at komme som bruger og/eller som frivillig medarbejder og indgå i konkrete opgaver i tilbuddet. Café Paraplyen er bl.a. kendetegnet ved, at der er omkring 60 frivillige medarbejdere, som bidrager på forskellig vis.

Betydningen af at kunne indgå som frivillig medarbejder opleves at bidrage til, at der er frivillige medarbejdere, som føler sig betydningsfulde, det kan skabe en form for arbejdsidentitet, men det opleves også at have betydning for fællesskabet og samhørigheden i Café Paraplyen.


Det er socialtilsynets vurdering t tilbuddet med dets aktiviteter også kan bidrage til, at brugerne/de frivillige medarbejdere kan spejle sig i hinanden, hvor de kan udvikle forskellige kompetencer, blive motiveret og/eller udfordret til at deltage i aktiviteter og fællesskaber, hvilket herved også kan skabe et indhold i hverdagen.

På baggrund af udsagn fra brugere og de frivillige medarbejdere opleves stor tilfredshed med tilbuddet.


Socialtilsynet vurderer, at tilbuddet indgår i en hensigtsmæssig organisering med en ansvarlig ledelse i forhold til varetagelse af den daglige drift og opgaveløsning.

Ledelsen vurderes at have såvel relationelle som faglige kompetencer og formår at koordinerer og holde fokus på mangeartede ledelsesmæssige opgaver samtidig med, at der holdes fast i at udøve en diakonal og social indsats.


Det er socialtilsynets vurdering, at de fysiske rammer og faciliteter understøtter formålet med indsatsen. Café Paraplyen er i slutningen af 2023 flyttet til nye fysiske rammer, hvilket har betydet mere plads og giver samtidig mulighed for nye initiativer og udviklingsmuligheder.